Hjem » Kornmottak

Kornmottak

Vi har benyttet tiden godt etter en trøblete sesong både for dere som produsenter og for oss som kornmottak. Mye rått korn av ulik kvalitet kan være en krevende belastning for anlegget. Vedlikeholdet har vært prioritert og vi er klare for vintersesong!

Velkommen skal dere være!

Påmeldingsinfo

Ønsker dere alle velkommen til våre mottak! Ordinær åpningstider vil være mandag til fredag 07.00 til 16.00 for begge anlegg (Sandesund og Halden). Vi tilpasser lengre dager eventuelt lørdager etter vær, føre og behov. Vi presenterer dette på vår Facebookside (og feed til høyre denne siden).  Ring oss på 69181819 eller bruk vår Chat-funksjon om dere lurer på noe.

Vi holder stengt i romjulen. Første ordinære mottaksdag etter nyttår vil være tirsdag 2. januar kl.07.00.

Leveringsseddel

Alle lass som levers til våre mottak skal ha følgeseddel slik som tidligere. Dette er et viktig kvalitetstiltak for å dokumentere at riktig vare kommer på riktig produsent. Leveringsseddel kan lastes ned HER.

Kornoppgjør

Det vil normalt gå ca. 14 dager fra kornlevering til avregning blir sendt. I sesongen (august og september) må en regne med noe lengre oppgjørstid. Dette skyldes at trykket på analyseselskapene er ekstremt og at deres svartider kan være noe lenger.

Første kornoppgjør i sesongen blir avregnet etter 23. august. Dette er datoen som omsetningsavgiften blir bestemt. Oppgjøret overføres deres bankkonto fortløpende når oppgjør er beregnet og sendt ut.

Ønskes oppgjør på e-post? ta kontakt med oss. Du får en rabatt på avregningsgebyret på 15kr/parti ved oppgjør på espot.

Sikkerhet på mottaket

Vi vil poengtere noen viktige sikkertsmomenter i forbindelse med levering av korn på våre mottak:

  • Besøkende til våre anlegg skal ikke oppholde seg unødvendig i tippesonen. Ved tipping må samtlige holde god avstand til baklem.
  • Bønder/Transportører må sjekke tilstanden på sikkerhetskjettingen på samtlige kasser/hengere jevnlig.
  • Sjekke at trekk-krok er låst før tipping.

Kornguiden 2023-24

Kornguiden inneholder krav og betingelser for korn, erter, bønner og frø. Den danner grunnlaget for kvalitet og oppgjør. Kan lastes ned HER.

KLS i orden?

KSL er kornbransjens felles løsning for dokumentert kvalitetsproduksjon. Industrien som er mottaker av deres råvarer stiller krav om dette i tillegg til de kjente kvalitetskriteriene.

For en etablert KSL betinger en egenrevisjon årlig. I tillegg skal aktuelle avvik være lukket i henhold til fristene som er gitt etter eksterne revisjoner.

Det er to forhold som må være i orden FØR kornlevering.

Egenrevisjonen må være gjennomført og godkjent.
Avvik etter ekstern revisjon på gården må være lukket.
Om et eller flere av disse punktene ikke er i orden blir det foretatt pristrekk på 10 øre/kg. I tillegg blir matkorn nedgradert til fòrkvalitet (med 10 øre/kg trekk i tillegg).

Vi oppfordrer alle til å sjekke at dette er i orden nå i forkant av levering !

Min Gård

På Felleskjøpets nettsider finnes «Min gård» som et har et utvidet tilbud til kornleverandøren. Ved innlogging på «Min gård» vil det være mulig å følge hvor langt i avregningsprosessen det leverte partiet har kommet. Det er også mulig å hente fram tidligere kornoppgjør. Link til siden finner du HER.