Hjem » Kornmottak

Kornmottak

Etter to sesonger med sterke smitteverntiltak ser vi nå frem til en normalsituasjon hvor vi kan omgås på mottakene. Vi gleder oss til å komme i gang!

Påmeldingsinfo

Ønsker dere alle velkommen til våre mottak! Ordinær åpningstider vil være mandag til fredag 07.00 til 16.00 i Sandesund og 07.00 til 15.00 i Halden. Vi tilpasser lengre dager eventuelt lørdager etter vær, føre og behov. Vi presenterer dette på vår Facebookside (og feed til høyre denne siden).  Ring oss på 69181819 eller bruk vår Chat-funksjon om dere lurer på noe.

Leveringsseddel

Alle lass som levers til våre mottak skal ha følgeseddel slik som tidligere. Dette er et viktig kvalitetstiltak for å dokumentere at riktig vare kommer på riktig produsent. Leveringsseddel kan lastes ned HER.

Kornoppgjør

Det vil normalt gå ca. 14 dager fra kornlevering til avregning blir sendt. I sesongen (august og september) må en regne med noe lengre oppgjørstid. Dette skyldes at trykket på analyseselskapene er ekstremt og at deres svartider kan være noe lenger.

Første kornoppgjør i sesongen blir avregnet etter 23. august. Dette er datoen som omsetningsavgiften blir bestemt. Oppgjøret overføres deres bankkonto fortløpende når oppgjør er beregnet og sendt ut.

Ønskes oppgjør på e-post? ta kontakt med oss. Du får en rabatt på avregningsgebyret på 15kr/parti ved oppgjør på espot.

Sikkerhet på mottaket

Vi vil poengtere noen viktige sikkertsmomenter i forbindelse med levering av korn på våre mottak:

  • Besøkende til våre anlegg skal ikke oppholde seg unødvendig i tippesonen. Ved tipping må samtlige holde god avstand til baklem.
  • Bønder/Transportører må sjekke tilstanden på sikkerhetskjettingen på samtlige kasser/hengere jevnlig.
  • Sjekke at trekk-krok er låst før tipping.

Kornguiden 2022-23

Kornguiden inneholder krav og betingelser for korn, erter, bønner og frø. Den danner grunnlaget for kvalitet og oppgjør. Kan lastes ned HER.

KLS i orden?

KSL er kornbransjens felles løsning for dokumentert kvalitetsproduksjon. Industrien som er mottaker av deres råvarer stiller krav om dette i tillegg til de kjente kvalitetskriteriene.

For en etablert KSL betinger en egenrevisjon årlig. I tillegg skal aktuelle avvik være lukket i henhold til fristene som er gitt etter eksterne revisjoner.

Det er to forhold som må være i orden FØR kornlevering.

Egenrevisjonen må være gjennomført og godkjent.
Avvik etter ekstern revisjon på gården må være lukket.
Om et eller flere av disse punktene ikke er i orden blir det foretatt pristrekk på 10 øre/kg. I tillegg blir matkorn nedgradert til fòrkvalitet (med 10 øre/kg trekk i tillegg).

Vi oppfordrer alle til å sjekke at dette er i orden nå i forkant av levering !

Min Gård

På Felleskjøpets nettsider finnes «Min gård» som et har et utvidet tilbud til kornleverandøren. Ved innlogging på «Min gård» vil det være mulig å følge hvor langt i avregningsprosessen det leverte partiet har kommet. Det er også mulig å hente fram tidligere kornoppgjør. Link til siden finner du HER.