Hjem » Såkornrensing

Såkornrensing

Vi tilbyr leierensing av såkorn ved anlegget i Halden. Det betyr at dere kommer med deres eget korn og vi renser eventuelt beiser det, før det tappes i storsekk eller papirsekk.


FORARBEID
Korn som skal benyttes til såkorn må være tørket skånsomt, være av jevn og god kvalitet og naturligvis fri for innblanding av andre arter.

Vi anbefaler å sende spireprøve på kornet man vurderer å rense til såkorn. Mottakene er behjelpelig med emballasje og forsendelse av prøven til Kimen Såvarelaboratoriet AS. Partiprøven skal være på minst 150 gram. Prøver til analyse for naken sot i bygg eller havre må være ca. 250 gram


BESTILLING
Ring oss på 69 18 18 19 for bestilling av leierensing. Vi er takknemlig om du bestiller rensing i god tid, da vi i august og september har begrenset kapasitet. Vi forbeholder oss retten til prioritere de store og viktigste vareslagene først.


VARESLAG

Aug-Sept Høsthvete, rughvete, høstbygg
Sept-Mai Bygg, vårhvete, havre

Vi har dessverre ikke utstyr for å rense erter eller åkerbønner.


PRISER
Prisen gjelder pr. kg brutto levert vare til rensing (det vil si ferdig renset såkorn + avrens).

Andelseier Ikke andelseier
Okt-Des 70 øre/kg 110 øre/kg
Jan-Sept 80 øre/kg 120 øre/kg

Beising av alle typer korn : 60øre/kg
Storsekk koster 80kr/stk


SÅVAREEMBALASJE
Vi oppfordrer til gjenbruk av storsekker. Det er både økonomisk og miljøvennlig. Vennligst merk følgende:

  • Sekkene må være 100% hele, rene og tørre. Det er kundens ansvar at sekkene er i egnet tilstand. Østfoldkorn tar ikke ansvar for følgeskader som følge av uegnet gjenbruksemballasje.
  • Ved gjenbruk skal tømmetuten være knyttet ordentlig igjen før den leveres til oss.
  • Østfoldkorn tilbyr nye sekker til de som ønsker det.

Vi ber våre kunder om å være oppmerksom på at funn av beiset såkorn i ordinære kornleveranser ikke aksepteres og medfører nulloppgjør. Alle mulige kilder til slik forurensning må dermed unngås.